Conexiuni cu suflet

networking

Povestea unui cablu necăjit

Intr-o zi cam friguroasă de toamnă am mers la o prietenă la birou. Am stat noi de vorbă câteva minute după care a fost nevoită să iasă din birou câteva clipe.

Rămasă făr’ de ocupaţie mi-au picat ochii pe un cablu de reţea stingher ce trecerea prin mijlocul biroului.

Văzându-l jumulit şi vai de el l-am întrebat de sănătate … uimit că l-a luat şi pe el cineva în seamă a început să-şi spună trista povestea.

“Am văzut lumina zilei cu jumătate de an în urmă când un tinerel m-a scos din cutia în care m-am născut. Eram frumos şi mândru tare în cămăşuţa mea cea lucioasă. Tinerelul mi-a suflecat mânecile cămăşuţei explicându-mi că de acum voi începe să muncesc. M-a înnobilat la cele două capete cu două diamante şi am simţit prima străfulgerare a datelor ce treceau prin firele mele.

Mă simţeam foarte important şi util, auzeam în jurul meu voci grave discutând chestiuni importante care mai apoi treceau prin firele mele şi ajungeau departe.

La scurt timp am primit prima lovitură … un domn mai plinuţ nu m-a văzut şi a poposit cu întreaga greutate exact pe firele mele plăpânde, l-am simţit în fiecare moleculă, dar mi-am adunat cămăşuţa mai bine şi am rezistat. Apoi au urmat multe lovituri care mai de care …. tocuri elegante, picioare de scaun, piciorul greu al unul birou încărcat cu dosare … chiar şi piciorul scării electricianului ….

Uite în ce hal a ajuns cămăşuţa mea …. şi firele mele, prin care trec atât de multe chestiuni importante, au ieşit din cămăşuţă şi stau în calea tocurilor nemiloase… Am ajuns să-mi pară rău că am ieşit din cutia mea… ”

Mişcată de povestea lui tristă, am scos din geantă un plasture şi cu grijă am adunat firele greu  încercate în cămăşuţa zdrenţuită. Chiar atunci a intrat pe uşă prietena mea care m-a privit cu uimire.

I-am povestit prin ce a trecut sărmanul cablu şi i-am explicat că există canalet de podea care-l poate feri de vitregiile poziţiei lui din birou.

Un final fericit

A doua zi, dis de dimineaţă, m-am înfiinţat la uşa biroului prietenei mele cu o bară de canalet de podea pe care l-am şi montat.

Iată că au trecut mai bine de 3 ani şi cablul bine protejat încă îşi face treaba foarte bine şi e fericit nevoie mare că i-a ascultat cineva povestea.

Când te-ai uitat ultima dată în jurul tău ? Câte cabluri necăjite ai în birou ?

Ce te faci când un cablu este distrus ? În cât timp se remediază problema ?

Ştii că în aceste situaţii nu te costă doar înlocuirea acelui cablu ci şi timpul în care nu ai putut lucra pentru că nu ai avut acel cablu ?

Astfel înlocuirea unui cablu ajunge să coste de 4-5 ori mai mult decât protejarea lui cu canalet.

În plus are de câştigat şi imaginea biroului tău în care va domni ordinea … măcar la capitolul cabluri.

Mai este nevoie să spun şi cât praf se adună pe cablurile împrăştiate sau cât de greu se aspiră pe ele şi sub ele ?

Economiseşte începând de astăzi, făcând ordine în cablurile tale. 

Acestea sunt Serviciile IT cu suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: